Jan Jensen Fremtidens Vinduer

Lad os tage en uforpligtende samtale

Tlf: +45 50 82 90 78

Sol- og varmedæmpende glas

Solglas er en type glas, der reducerer solindfaldet, således rummet ikke bliver meget opvarmet om sommeren. Solglas er ligeledes med til at nedsætte varmetabet fra rummet samt kuldenedfaldet fra vinduet, ligesom en standard energirude.

Lige så behageligt som sollyset er om vinteren, lige så generende kan det være om sommeren, når solen står lige på og varmer rummet så meget op, at det næsten er umuligt at opholde sig derinde på en varm og solrig sommerdag.

Solglas kan være en god investering for dig, der har store syd- og vestvendte vinduer, fordi du både vil øge komforten i rummet om sommeren samt reducere energitabet, når årstiden hedder vinter.

Solglas til at dæmpe for lys og varme

Der findes mange forskellige typer af solafskærmende ruder, som holder over 60% af solvarmen ude, når solen står lige på. Ruden er lavet på en måde, således den reflekterer og/eller absorberer varmen i stedet for at lade den trænge igennem. På den måde kan rumtemperaturen holdes på et behageligt niveau.

Ruderne tillader forskellig mængde sollys at passere alt efter, hvilken type rude du har. Ruderne er mørke udvendigt, men indvendigt har du fuldt udsyn som ved en almindelig rude.

Tekniske begreber ved solglas:

  • U-værdien betegnes som mål for varmetabet gennem 1 m2 glas, hvis forskellen mellem inde- og udetemperatur er 1oC. Jo lavere U-værdi, jo bedre isoleringsevne har glasset.
  • Rudens soltransmittans (LT) angiver den procentdel af dagslyset, som passerer gennem ruden.
  • Solvarmetransmittans for glasset (G) er rudens evne til at lukke solens varme energi ind i boligen. Jo højere G-værdi, jo bedre udnyttes solens varme.
  • Termiske brækage er ikke dækket af garantien på termoruden.

Har du nogle spørgsmål til de tekniske foranstaltninger omkring solglas er du velkommen til at kontakte os.

Oversigt over sol- og varmedæmpende glas (vejledende):

Se PDF
Sol varmedaempende glas
Jan Jensen Fremtidens Vinduer

Lad os tage en uforpligtende samtale

Tlf: +45 50 82 90 78

Brug for hjælp? Bliv ringet op

    Fremtidens Vinduer Lille