Jan Jensen Fremtidens Vinduer

Lad os tage en uforpligtende samtale

Tlf: +45 50 82 90 78

Ruder med indbyggede persienner

Persienneglas er en termorude med indbyggede persienner, der især er velegnet til lokaler, hvor der er behov for meget hygiejne. Persiennerne er indbygget i hulrummet mellem de to lag glas i termoruden, således selve ruden vil føles som en helt almindelig rude udenpå.

Glasruder med indbyggede persienner er en elegant form for vindue med solafskærmning, fordi persiennerne indgår som en integreret del af ruden. På samme tid er persiennerne så diskrete, at de ikke bliver en hindring for arkitektens handlefrihed, når han skal designe bygningen.

Der findes 3 typer af persienne glas: manuel persienne, motorstyret persienne og motorstyret persienne med solceller. Ruden med en manuel persienne er styret manuelt, hvilket vil sige, at der indvendigt vil hænge snore til at styre persiennerne – ligesom ved en almindelig persienne. Motorstyret persienne er tilsluttet strøm, således man kan styre den ved hjælp af en fjernbetjening eller lignende. En motorstyret persienne med solceller fungerer på samme måde som en almindelig motorstyret persienne med den eneste forskel, at denne model ikke er tilsluttet strøm, men fungerer pga. solceller, som er placeret på ydersiden af ruden.

Du bestemmer selv om du ønsker dine persienneruder manuel med snoretræk eller om du hellere vil have dem automatiske med fx fjernbetjening.

Hvor kan man bruge persienne glas?

Ruder med indbyggede persienner kan anvendes i både facader og skillevægge. De er bl.a. særdeles gode i kontorbygninger, skoler og banker, fordi man har muligheden for at justere lyset og afskærmningen for solen.

Ligeledes er de specielt velegnet i laboratorier, hospitaler og storkøkkener, fordi ruderne er meget hygiejniske. Ved at lade gardinet være inde i ruden er man fri for, at bakterier og støv sætter sig og derfor kræver de også mindre rengøring.  

Har du behov for en vedligeholdelsesfri rude med solafskærmning, så er ruden med indbyggede persienner et rigtig godt bud.  

Tekniske begreber ved ruder med indbyggede persienner:

  • U-værdien betegnes som varmetabet gennem 1 m2 glas, hvis forskellen mellem inde- og udetemperatur er 1oC. Jo lavere U-værdi der er, jo bedre isoleringsevne har glasset.
  • Rudens sollystransmittans (LT) angiver den procentdel af dagslyset, som passerer gennem ruden.
  • Solvarmetransmittans for glasset (G) er rudens evne til at lukke solens varmeenergi ind i boligen. Jo højere G-værdi der er, jo bedre udnyttes solens varme.

Har du nogle spørgsmål til de tekniske foranstaltninger bag ruder med indbyggede persienner, er du meget velkommen til at kontakte os.

Oversigt over persienne glas (vejledende):

Se PDF
Indbygget persienne glas
Jan Jensen Fremtidens Vinduer

Lad os tage en uforpligtende samtale

Tlf: +45 50 82 90 78

Brug for hjælp? Bliv ringet op

    Fremtidens Vinduer Lille