Jan Jensen Fremtidens Vinduer

Lad os tage en uforpligtende samtale

Tlf: +45 50 82 90 78

Energiglas – energi- og varmebesparende glas til vinduer og døre

Skal du have nye vinduer og døre i din bolig anbefaler vi ruder med energiglas, som giver et mindre varme- og energitab i din bolig. Energiruder er nemlig fremstillet på en måde, således de er gode til at holde varmen inde og kulden ude.

Vi har samlet nogle af de tekniske foranstaltninger omkring energiruder herunder, så du kan bliver klogere på om du skal have denne rude i din bolig derhjemme.

Har du flere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 98 62 10 44 eller mail info@fremtidens-vinduer.dk.

Hvad er en energirude?

En energirude er en termorude, som er forsynet med en usynlig metalbelægning, der mindsker varmetabet fra vinduerne. Det ene glaslag er forsynet med en (næsten) farveneutral lavemissionsbelægning, som tillader sollys og solenergi at passere gennem ruden. Den belagte side vender ind i termoruden, og er typisk placeret på rumsiden. Af hensyn til U-værdien, så er det ligegyldigt, hvilken side belægningen sidder på. Jo lavere U-værdien er, jo bedre isoleringsevne har glasset.

Bedre komfort ved vinduer og døre

Ved almindelige ruder opleves der ofte træk, fordi glasoverfladen er meget kold. Ved SUPER energiruderne vil denne gene mindskes, fordi ruden har en højere overfladetemperatur. Det betyder derfor, at du kan sænke rumtemperaturen uden, at det går ud over komforten i din bolig.

Reducering af dug på ruderne

Når der kommer dug på en termorude er det en kombination af temperatur, luftfugtighed, som er sammenholdt med isoleringsevnen. Energirudens højere overfladetemperatur bevirker derfor, at ruden vil dugge til langt senere end en almindelig termorude. Under særlige verjforhold kan det dog ske, at ruden alligevel dugger på udvendig side. Det gør den fordi ruden har en høj isoleringsevne.

Bemærk dog, at det yderste glaslag er koldere end på en almindelig termorude på grund af et mindre varmetab gennem ruden. Duggen forsvinder dog relativt hurtigt igen.

Forklaring af tekniske begreber:

  • U-værdi er betegnet som det varmetab, der er på en rude med 1 m2 glas, hvis forskellen mellem inde- og udetemperatur er 1o C.
  • Sollystransmittans (LT). LT-værdien betegnes som rudens soltransmittans, og værdien angiver den procentdel af dagslyset, som passerer gennem ruden.
  • Solvarmetransmittans for glasset (G). Glassets solvarmetransmittans er rudens evne til at lukke solens varmeenergi ind i boligen – jo højere G-værdi, jo bedre udnyttes solens varme.

Oversigt over U-værdi ved 2- og 3-lags termoruder (vejledende).
Download PDF med de tekniske værdier. 

Se PDF
Teknisk viden om glas 1
Jan Jensen Fremtidens Vinduer

Lad os tage en uforpligtende samtale

Tlf: +45 50 82 90 78

Brug for hjælp? Bliv ringet op

    Fremtidens Vinduer Lille